EMDR


EMDR


EMDR: Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals bijvoorbeeld een verkeersongeval of een geweldsmisdrijf. Het kan zijn dat de herinneringen aan deze gebeurtenis zich blijven opdringen en er psychische problemen ontstaan, zoals herbelevingen, nachtmerries, slaapgebrek, onrust, schrik en vermijdingsreacties.

Er kan zich ooit een situatie hebben voorgedaan die een bepaalde vervelende, nare lichamelijke spanning bij jou heeft opgeroepen.
Bijvoorbeeld terwijl je in de auto zat met als gevolg dat je nu niet meer auto durft te rijden. Of je liep over straat en een hond viel je aan en nu ben je panisch voor alle honden die je ziet en ga je niet meer ontspannen de deur uit.
Misschien overviel je een naar angstig gevoel terwijl je in de rij voor de kassa stond en nu durf je bijna niet meer naar de supermarkt. Het gebeurt zelfs wel eens dat je zomaar je volle boodschappen wagentje laat staan en wegvlucht uit de winkel.
Of misschien is er iemand in jouw omgeving die een bepaalde angst heeft die jij automatisch hebt overgenomen of heb je een angst voor spinnen, wespen, liften en ga zo maar door.

Het maakt niet uit HOE het ontstaan is, het feit is dat deze angst je belemmerd in het dagelijks leven. 

Met EMDR therapie reset je het brein als het ware.
Ik haal de lading, de lichamelijk reactie en bijbehorende emotie eraf zodat alleen de situatie overblijft.
Dit gebeurt aan de hand van een zorgvuldig gekozen protocol in combinatie met sets oogbewegingen. Door de oogbewegingen gaat de emotionele intensiteit van de herinnering verloren, en blijft er een neutraal beeld over.


Voor meer informatie kun je mij altijd bellen, mailen of  maak een persoonlijke afspraak.

Share by: