Over mijMijn naam is Petra Arts van Embden.

Ik heb mijn voetstappen liggen in Breda tot mijn 24ste.
Daarna ben ik verhuisd naar de Hoeksche Waard en hier zijn onze twee prachtige dochters ter wereld gekomen.
Door een tweede huwelijk ben ik ook nog eens bonus moeder geworden van twee hele lange jongemannen.
De dames zijn nu 20 en 22 jaar en de mannen 24 en 26. Je kunt je wel een beetje voorstellen hoe ons huis gestuiterd heeft van alle verschillende soorten hormonen en testosteron :) 
Samen met mijn steun en toeverlaat, die ook nog eens mijn man is, wonen er ook 2 honden, 1 poes en een konijn bij ons.

Op mijn negentiende ben ik als afgestudeerd tandartsassistente in de tandheelkunde terecht gekomen. Na een tussenperiode van huismoeder zijn, ben ik weer in hetzelfde vakgebied aan de slag gegaan. Inmiddels heb ik veel verschillende disciplines binnen de tandheelkunde doorlopen.
Tien jaar geleden kwam ik in de Bijzondere Tandheelkunde terecht. Dit is een centrum waar mensen worden behandeld die net wat extra begeleiding kunnen gebruiken. Denk daarbij aan mensen met een beperking, mensen met extreme angst en mensen met gebitsproblematiek. Na 1 jaar werkzaam te zijn binnen de bijzondere tandheelkunde ging het bij mij kriebelen dat ik meer van de achterliggende psychologie te weten wilde komen. 
Na veel wikken en wegen en heel veel support van het thuisfront ben ik weer gaan studeren.
Vier jaar lang heb ik gedisciplineerd de studie stof tot mij genomen, alle examens behaald, stage afgerond met uiteindelijk resultaat een diploma waar ik zeer trots op ben. Ik mag mij nu Psychosociaal Counselor noemen. 

Tijdens mijn studie raakte ik geïntrigeerd in de Acceptance and Commitment Therapy. Dus na het behalen van mijn diploma ben ik weer verder gaan studeren en heb ik de opleiding tot ACT therapeut gevolgd. Ook dit certificaat in the pocket.
Ik was niet meer te stoppen en ben mijn EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) certificaat gaan behalen.
Hieruit voortkomend ben ik in aanraking gekomen met Brainspotting, waar ik zeer enthousiast over ben.

Momenteel begeleid ik veel mensen met kokhals problematiek, angststoornissen, traumaverwerking, burn-out, depressie enz. in mijn eigen praktijkruimte in Mijnsheerenland. Iedereen die is ‘afbehandeld’ is met een positief resultaat klaar met de therapie en staat weer vol levenslust en/of zonder kokhals probleem in het leven.   
In de therapie combineer ik al mijn opgedane kennis en stel ik deze af op de cliënt. Iedereen is anders. Wat bij de één werkt hoeft bij een ander niet aan te slaan. Samen gaan we er achter komen wat bij jou werkt.
Ik stel geen diagnoses en plak geen etiketten. Ik wil heel graag helpen om je rugzak te vullen met gereedschap. Met dit gereedschap kun je in je verdere leven omgaan met je probleem of beter nog er voor te zorgen dat deze niet meer terugkomt, zodat dat jij kunt genieten van een rijk en zinvol leven.

Liefs Petra


Behaalde diploma’s en certificaten :

- HBO Psychosociaal Counselor:
  • Persoonlijke Psychologie
  • Praktische Psychologie
  • Sociale Psychologie
  • Klinische Psychologie 1 en 2
  • HBO Medische basiskennis
  • 1 jaar stage Stichting ES
  • Gespreksmethodiek
  • Live examen met cliënt gespreksvoering
  • 7 portfolio’s

- Acceptance and Commitment Therapy trainer en therapeut 
- EMDR
- Brainspotting
- Conflictshanterin
- Acceptance and Commitment Therapy voor kinderen en jongeren (Act for Kids)


Ik ben aangesloten bij de vakverenigingen De NFG en RBCZ en moet hier altijd verantwoording aan af leggen. Ook ben ik aangesloten bij een onafhankelijke tuchtcommissie. 
Tevens ben ik verplicht accreditatiepunten (bijscholingen) te behalen en deel te nemen aan intervisie en supervisie. Dit omdat ik moet blijven voldoen aan de eisen van de vakvereniging.
Share by: